Sennheiser en Shure draadloze microfoons

Gepost door: Hugo van Meijeren

17 augustus 2016

Al jarenlang heeft SoundLink een ruime hoeveelheid ervaring met het leveren van draadloze microfoons voor allerhande evenementen, zoals theatervoorstellingen, presentaties, concerten en festivals. Onlangs heeft SoundLink weer geïnvesteerd in nieuwe materialen op het gebied van draadloze techniek.

Met name bij toneeluitvoeringen zijn vaak grote hoeveelheden draadloze microfoons nodig om alle acteurs optimaal te kunnen versterken. Bij het gebruik van meerdere draadloze microfoons is het zeer belangrijk om de juiste keuzes te maken, om storingen met de zenders te voorkomen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan het coördineren van de gebruikte frequenties, het kiezen van de juiste antennes en de correcte opstelling daarvan.

SoundLink beschikt onder meer over de volgende materialen:

Zenders en ontvangers:

  • Sennheiser EW 100 G3 systemen. Keuze uit handheld microfoons of beltpacks (bijvoorbeeld met een DPA headset voor gebruik in het theater).
  • Sennheiser EW 300 G3 IEM systemen. Draadloze monitoring voor muzikanten.
  • Shure UHF-R systemen: UR4D+, UR1 en UR2. Keuze uit handheld systemen met een variëteit aan verschillende populaire Shure microfooncapsules, zoals de SM58, beta 58A en beta 87A. Daarnaast hebben wij ook de UR1 beltpack zender, deze kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met een DPA headset.

Antennes:

  • Sennheiser A 12AD – UHF actieve richtingsgevoelige antennes in verschillende frequentiebanden. Het speciale filter in deze antennes blokkeert storingsbronnen die buiten het frequentiegebied van de antenne liggen. Bovendien kunnen wij deze antennes zelf afregelen voor specifieke toepassingen.
  • Sennheiser A 1031 – U passieve rondomgevoelige antennes. Deze antennes zijn geschikt voor zowel het zenden als ontvangen van UHF frequenties in alle richtingen.
  • Sennheiser A 2003 – UHF passieve richtingsgevoelige antennes. Deze antennes zijn geschikt voor zowel zenden als ontvangen en onderdrukken storingsbronnen die zich achter de antenne bevinden.

Antenneverdelers:

  • Sennheiser ASA 1. Standaard leveren wij bij iedere set van 4 EW100 systemen een Sennheiser ASA1 actieve antenneverdeler.
  • Sennheiser ASA 3000. Om bij grote systemen het aantal benodigde antennes zo laag mogelijk te houden is de 2x 8-voudige actieve antenneverdeler van Sennheiser uitstekend geschikt.
  • Shure UA845. Ook de 2x 5-voudige actieve antenneverdeler van Shure is uitstekend geschikt voor toepassingen met meerdere draadloze microfoons.

Antennecombiners:

  • Sennheiser AC 3000. Speciaal voor het gebruik met meerdere in ear monitor systemen is een antennecombiner zeer belangrijk. Met de Sennheiser AC3000 kunnen 8 IEM-systemen op één antenne worden aangesloten

 

Bent u van plan om draadloze microfoons te huren voor uw theatervoorstelling, presentatie of concert? SoundLink helpt u graag bij het samenstellen van een geschikt systeem. U kunt ook op onze gespecialiseerde website kijken: www.draadlooszingen.nl

Daarnaast hebben wij een speciale aanbieding met een set van 8 draadloze microfoons, compleet met huidkleurige druppel microfoons, welke op het hoofd van een acteur kunnen worden geplakt. Deze set is uitstekend geschikt voor verenigingen met een kleiner budget die toch op zoek zijn naar de beste spraakverstaanbaarheid bij hun uitvoering!

draadloze_microfoons_sennheiser

Voorbeeld van een tourrack voorzien van 16 draadloze Sennheiser EW100 ontvangers en Sennheiser ASA 3000 antenneverdeler. Bovenin de case bevinden zich de bijbehorende beltpacks en DPA headsets. Het geheel kan met 2 antennes worden aangesloten.

Meer nieuws van SoundLink