Lichtverhuur

Lichtverhuur

De juiste verlichting bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer van uw evenement. Of u nu op zoek bent naar een flitsende lichtshow of juist naar een behouden belichting die naadloos aansluit bij de performance op het toneel, wij hebben voor u een oplossing!

Wij beschikken over een ruim assortiment van led-armaturen, maar kunnen u daarnaast ook van dienst zijn met het leveren van conventionele spots, welke met name in het theater nog een ongekende populariteit genieten. Ook voor het samenstellen van een lichtplan staan onze lichtontwerpers graag voor u klaar. Met behulp van moderne visualisatiesoftware zoals Cast-Soft WYSIWYG is het mogelijk om alle details omtrent uw lichtshow van tevoren uit te werken. Voor de bediening van de lichtapparatuur beschikken wij over ervaren operators die bekend zijn met een scala van lichttafels.

In ons assortiment vindt u onder meer de volgende merken: MA Lighting lichttafels en dimmers, High End Systems lichttafels, Martin movingheads, GLP movingheads, CLF led-armaturen, Avolites lichttafels, Robe movingheads, Swefog hazers, Look rookmachines, Lycian volgspots, Selecon theaterspots, Niethammer profielspots en diverse Showtec armaturen (waaronder blinders, sunstrips en led-parren).

Concerten en Festivals

Een groot gedeelte van de beleving van een danceparty of liveoptreden wordt geleverd door de lichtshow. Met moderne bewegende spots zoals led-movingheads van GLP, Martin of Vari*Lite ontwerpen wij graag een lichtshow die bij het publiek een blijvende indruk zal achterlaten. Net zo belangrijk als de keuze van de juiste armaturen voor een lichtshow is de juiste bediening daarvan. Wij kunnen ervaren lichttechnici en licht operators  leveren die in combinatie met lichtregietafels zoals de MA Lighting GrandMA 2 Light, High End Systems Roadhog 3 of Full Boar 4 en Avolites Pearl het maximale uit iedere show zullen halen.

Theaterbelichting

Om uw theaterproductie goed uit de verf te laten komen is een correcte belichting van levensbelang. Wij beschikken over een verscheidenheid aan armaturen die ingezet kunnen worden voor diverse toepassingen in het theater. Denkt u bijvoorbeeld aan theaterspots met pc- of fresnellens, welke voor een egale belichting op het toneel zorgen. Om voorwerpen of personen die extra aandacht op het podium vereisen goed in het licht te kunnen zetten, de zogenaamde speciaaltjes, kan gebruik worden gemaakt van zogenaamde profielspots. Onze Niethammer profielspots met zoomlens hebben een hoge lichtopbrengst en zijn een bekend gegeven in de theaterwereld.  Natuurlijk kunt u ook denken aan het gebruik van één of meerdere volgspots voor uw productie.

Beursstands

Tijdens een beurs wilt u zich natuurlijk optimaal kunnen profileren. Een goede belichting van uw beursstand kan u daarbij helpen. Wij beschikken over diverse armaturen waarbij naast een hoge lichtopbrengst tevens gelet is op het design, zodat ze goed te integreren zijn in uw beursstand. Wilt u weten welke oplossingen wij voor u hebben? Neem dan contact met ons op, wij adviseren u graag!

Blacklight verhuur

Een steeds populairder wordende activiteit is het geven van een zogenaamde blacklight party. De blacklight is een type spot met een bijzonder effect, waardoor met name witte voorwerpen helder oplichten. De blacklight wordt geregeld gebruikt bij sportevenementen zoals volleybal of zaalvoetbal, waarbij de bal (eventueel voorzien van speciale tape) fel oplicht onder de blacklights. Wilt u ook blacklight lampen huren voor uw evenement? Wij beschikken over diverse armaturen en helpen u graag!

Rigging

Onder rigging vallen alle materialen en diensten die betrekking hebben tot het veilig bevestigen van (licht)apparatuur. Vaak is het noodzakelijk om apparatuur in het dak van een concertzaal of theater te bevestigen. Bij openluchtevenementen moet er juist vanaf de grond omhoog gewerkt worden. Met behulp van truss, kettingtakels of statieven kunnen wij dit realiseren. Om de veiligheid te garanderen wordt iedere constructie van tevoren doorgerekend door een deskundige rigger.

In ons assortiment zijn onder meer Prolyte truss, VMB statieven, Manfrotto statieven, Verlinde takels, diverse steels en softsteels alsmede Green Pin harpsluitingen te vinden.

Stroomvoorziening

Voor iedere lichtshow is de juiste stroomvoorziening cruciaal. Soms is het niet mogelijk om gebruik te maken van vaste stroomaansluitingen, bijvoorbeeld in het geval van een openluchtevenement. Wij kunnen voor u de volledige stroomvoorziening van uw evenement verzorgen, bijvoorbeeld door het leveren van aggregaten en de benodigde bekabeling. Wij beschikken over stroomverdelers en krachtstroomkabels voor iedere benodigde stroomsterkte. Ook voor verlengkabels en verdeelblokken kunt u bij ons terecht.

Dry-hire (losse verhuur)

U bent op zoek naar enkele spots of een rookmachine? Naast het verzorgen van een complete productie kunt u bij ons ook losse lichtapparatuur huren. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en staan voor u klaar wanneer u uitleg over de bediening hiervan wenst. Misschien heeft u specifieke wensen om de apparatuur op uw eigen installatie te kunnen aansluiten, ook hiervoor kunnen wij vaak een passende oplossing bieden!